Hopp til innholdet

Ofte stilte spørsmål

 1. Hvilke aksjer gir utbytte?

  Normalt betaler selskaper med stabil og/eller voksende inntjening utbytte. Vi har lagd en oversikt på hvilke aksjer som gir utbytte. klikk her

 2. Hvordan fungerer utbytte aksjer?

  Et utbytte betales per aksjeandel – hvis du eier 30 aksjer i et selskap og det selskapet betaler 10 Nok i årlig kontantutbytte, vil du motta 300 Nok per år.

 3. Når utbetales utbytte 2022?

  Vi har lagd en Tabell på når selskaper betaler utbytte. klikk her

 4. Ulike typer utbytte

  Vanligvis utbetales utbytte på et selskaps ordinære aksjer. Det finnes flere typer utbytte et selskap kan velge å betale ut til sine aksjonærer.
  Kontant utbytte. Den vanligste typen utbytte. Selskaper betaler vanligvis disse kontant direkte inn på aksjonærens meglerkonto.
  Aksjeutbytte. I stedet for å betale kontant, kan selskaper også betale investorer med ytterligere aksjeandeler.
  Reinvesteringsprogrammer for utbytte (DRIPs). Investorer i DRIPs er i stand til å reinvestere eventuelt utbytte mottatt tilbake i selskapets aksjer, ofte med rabatt.
  Spesielt utbytte. Disse utbytteutbetalingene på alle aksjer i et selskaps ordinære aksjer, men gjentar seg ikke som vanlig utbytte. Et selskap utsteder ofte et spesielt utbytte for å dele ut overskudd som har akkumulert over flere år og som det ikke umiddelbart har behov for.
  Foretrukket utbytte. Utbetalinger utstedt til eiere av preferanseaksjer. Foretrukket aksje er en type aksje som fungerer mindre som en aksje og mer som en obligasjon. Utbytte utbetales vanligvis kvartalsvis, men i motsetning til utbytte på vanlige aksjer, er utbytte på preferanseaksjer vanligvis faste.

 5. Hvor ofte utbetales utbytte?

  I Norge betaler selskaper vanligvis utbytte kvartalsvis, selv om noen betaler månedlig eller halvårlig. Et selskaps styre må godkjenne hvert utbytte. Selskapet vil da kunngjøre når utbyttet vil bli utbetalt, størrelsen på utbyttet og datoen for ex-utbytte.

Utbyttekalender.no. Utbyttaskjer.no

utdelningsaktier2023.se

utdelningar2023.se

Udbyttekalender.dk Leksenerden.no

aktieutdelningar2023.se

På Utbytteaksjer.no nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.  Les mer